Mange spørger mig hvilket træningsudstyr de skal købe, og det giver jeg gerne vejledning i. Hvad angår svømmefødder har jeg et par klare holdninger:

Som det allerførste, så skal du gå efter en kort model. De lange svømmefødder giver dig alt for megen fremdrift og næsten ingen føling med, hvad du egentlig laver med dine ben. Som jeg plejer at sige, så kan ALLE svømme crawlben, når de har de store svømmefødder på. Man skal nærmest bare vrikke med tæerne, og så kommer man frem 🙂

Når du har fundet en af de korte modeller, så er der et par ting, du skal overveje:

1. Hvad materiale er den lavet af?

Jo mere stift materialet er, jo mindre naturligt bliver dit benspark og dermed din træning. Der er også større sandsynlighed for at du får kramper i benene (udover at en forkert teknik også kan give dig kramper).

Du kan sammenligne det lidt med løbesko. Du ville heller aldrig løbe afsted i dine festsko med stiv bund og tætsnøret læder, vel? Du vil højest sandsynligt foretrække en blød sål, der sidder naturligt på din fod. Det er lidt det samme du skal tænke på, når du køber svømmefødder. Køber du en model i hård plast, så kan du ligeså godt spænde et par brædder under fødderne og løbe afsted. Det bliver ca. lige så naturligt. Get the picture? 😉

Der findes desværre flere steder online, hvor du kan købe den slags svømmefødder, men hvis du holder dig til mærkerne herunder, så er du rigtig godt på vej.

2. Åben eller lukket hælkappe?

Du kan med fordel også vælge en model, der har åben hælkappe (rem om hælen). Så kommer vi næsten ikke tættere på en naturlig bevægelse, hvor svømmefoden blot er en forlængelse af dit benspark. Med en hælkap, så bliver du til en vis grad ‘bremset’ i din bevægelse, da hælen vil gå imod din hæl i forbindelse med sparket.

Et par anbefalinger:

dmc-elitefinnsDMC Elite Fins

powerfin_pro_blackArena Power Fin Pro

Speedo-BioFUSESpeedo Bio Fuse